Social Business City Barcelona | Qui som
15704
page-template-default,page,page-id-15704,theme-bridge,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,columns-4,qode-theme-ver-13.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-7.6,vc_responsive

Qui som

Presentació

L’Associació Social Business City Barcelona (SBC Barcelona) és una iniciativa local amb vocació  d’impacte positiu global, nascuda de la mà del Professor Muhammad Yunus, Premi Nobel de la Pau 2006, que treballa per la generació i transmissió de coneixement i la conscienciació entorn a l’economia social, les empreses socials i el tercer sector, com a àmbits de transformació social.

 

La SBC Barcelona impulsa i coordina el Yunus Social Business Network Barcelona, una xarxa d’universitats que dissenya i implementa projectes d’abast internacional de recerca-acció, promovent la generació d’innovació socials i la cooperació entre el món acadèmic i les organitzacions del sector.

Muhammad Yunus

Muhammad Yunus, premi Nobel de la Pau 2006

El professor Muhammad Yunus, Premi Nobel de la Pau Nobel 2006, lidera un moviment internacional amb la finalitat de difondre el concepte d’empresa social a tot el món. La seva inquietud parteix de les desigualtats socials i de la necessitat de crear una eina que lluiti contra el creixement de la desigualtat, creient necessària una transformació del sistema socioeconòmic.

 

La iniciativa Social Business City genera, en els diferents territoris que s’hi volen adherir, espais de trobada d’agents que utilitzen l’empresa social com a eina per donar resposta a les desigualtats locals, per tal de promoure-la i enfortir-la. Els Yunus Social Business Centres són centres de recerca i generació de coneixement enfocats a apropar l’empresa social a l’àmbit acadèmic. El Prof. Yunus promou la convergència d’aquestes dues branques de la societat des de la visió que només col·laborant i treballant de manera holística ciència i pràctica es poden combatre els grans reptes socials.

SBC Internacional

SBC Barcelona forma part del moviment internacional Social Business, una gran xarxa global formada per universitats, centres de recerca i organitzacions socials de tot el món compromeses amb la transformació social.

SBC Fukuoka

SBC Ipoh

SBC Wiesbaden

SBC Paris

Entitats gestores

Entitats col·laboradores

Transparència

Vols saber més?

Vols consultar els nostres estatuts? Descarrega’ls aquí!

 

Nosaltres ensenyem el cor amb el Balanç Social de la XES:

2018 BALANÇ SOCIAL

2019 BALANÇ SOCIAL