Social Business City Barcelona | Què fem?
15751
page-template-default,page,page-id-15751,theme-bridge,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,columns-4,qode-theme-ver-13.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-7.5,vc_responsive

Què fem?

Recerca-Acció

Conjuntament amb la Yunus Social Business Network Barcelona, la SBC Barcelona desenvolupa projectes nacionals i internacionals de recerca-acció, amb la voluntat d’apropar el món acadèmic i la realitat social, transformant reptes socials en activitats de recerca i implementació que tinguin com a resultat coneixements i solucions aplicables que resolguin necessitats presents a l’economia social.

*Aquesta activitat ha rebut el finançament i suport de l’Ajuntament de Barcelona.

 

Amb el desenvolupament de projectes de recerca-acció, la SBC Barcelona pretén:

Potenciar l’intercanvi de coneixement entre la universitat i el món social per una millor identificació dels reptes als que s´enfronten les organitzacions, generant vincles entre el món acadèmic, l’economia social, el tercer sector i les empreses socials

Facilitar el finançament europeu de la recerca per a la innovació social aprofitant aliances locals i internacionals amb actors clau de l´escena europea.

Promoure la conscienciació entorn a l’economia social, el tercer sector i l’empresa social a la societat catalana i la visibilització de Catalunya com a territori referent en bones pràctiques del sector, tot fent incidència pública i política a Europa.

Formació

MATERIALS DIDÀCTICS

Vols introduir conceptes com empresa social, economia social, cooperativisme o emprenedoria col·lectiva en el teu projecte educatiu? Hem elaborat uns materials didàctics per facilitar-te la tasca!

MOOC SOCIAL BUSINESS: A SUSTAINABLE WAY TO FACE THE MOST PRESSING NEEDS OF OUR TIME

Curs gratuït i en línia que proporciona una base acadèmica sòlida que serveix com a introducció al concepte d’empresa social, així com un punt de partida per desenvolupar una idea propia en clau d’emprenedoria social.

4

Assignatures Universitàries

580

Participants

17

Tallers sobre Economia Social als instituts

Estudis, Recerca i Publicacions

Un dels propòsits de la Social Business City Barcelona és facilitar informació, recursos, coneixement i experiències entorn el concepte d’empresa social per tal de promoure i donar suport a l’emprenedoria social i les empreses socials com a mitjans transformadors a Barcelona. Donar visibilitat a projectes d’empresa social que s’han creat i consolidat partint de criteris socials, mediambientals i culturals resulta una tasca essencial per tal de sensibilitzar i conscienciar sobre la importància d’emprendre des d’una visió social, crítica, transformadora i compresa.

D’aquesta manera, s’ha realitzat, d’una banda, un recull d’experiències de casos d’èxit d’experiències internacionals d’empreses socials. Aquest recull ha estat efectuat per la Social Business City Barcelona i Tandem Social SCCL, amb la col·laboració de Diplocat i amb el suport del Yunus Center.

D’altra banda, des del Yunus Social Business Centre, una xarxa formada per 9 universitats de Barcelona, s’ha iniciat una recerca en la que s’analitzen projectes internacionals i/o nacionals en l’àmbit de les empreses socials. Aquesta recerca respon al objectiu de generar coneixement entorn l’estat de l’empresa social i promoure’n la seva docència en el marc dels estudis de grau o postgrau de la Universitat. Aquest estudi de casos serà publicat properament.

ESTUDI DE CASOS

Recerca i anàlisi de projectes internacionals i/o nacionals en l’àmbit de l’empresa social realitzat des del Yunus Social Business Centre, una xarxa formada per 9 universitats de Barcelona. Descarrega’t les diferents versions en els següents enllaços!

COPY-PASTE

Recull de casos d’èxit d’experiències internacionals d’empreses socials que podrien ser font d’inspiració per a iniciatives d’innovació social al territori.
Aquest recull ha estat efectuat per la Social Business City Barcelona i Tandem Social SCCL, amb la col·laboració de Diplocat i amb el suport del Yunus Center.

Ocupació i ESS

SBC Barcelona proporciona eines per fomentar el vincle i la captació de talent entre les organitzacions de l’economia social i solidària i les persones joves.