Social Business City Barcelona | Què fem?
15751
page-template-default,page,page-id-15751,theme-bridge,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,columns-4,qode-theme-ver-13.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive

Què fem?

Resoldre els reptes socials del territori mitjançant iniciatives de transformació social sostenibles (Empresa Social)

Laboratori de Co-creació d’Empreses Socials

El Laboratori de Co-creació d’Empreses Socials és una iniciativa que acompanya a idear, crear i testar noves iniciatives d’empresa social a la ciutat. El programa ofereix un acompanyament especialitzat i intensiu per a desenvolupar la idea, elaborar el disseny del model de negoci i el prototipatge de l’empresa social, a través d’un espai de treball col·laboratiu, tallers formatius i assessorament expert tant grupal com individualitzat.

Resultats primera i segona edició:

Projecte cofinançat pel Fons Social Europeu

Projectes acompanyats

El Moviment Zero Waste és un programa finançat per l’Ajuntament de Barcelona, la Xarxa d’Ateneus CooperatiusAracoop , i sorgit de la col·laboració entre Espigoladors, Saó PratTàndem Social, i Social Business City Barcelona amb l’objectiu d’acompanyar i assessorar projectes centrats en la reducció, reutilització i reciclatge de residus i el malbaratament alimentari.

Les Baules és un programa finançat per l’Ajuntament de Barcelona, la Xarxa d’Ateneus Cooperatius i Aracoop, i sorgit de la col·laboració entre Espigoladors, Nou Verd i Social Business City Barcelona. És un programa de promoció i suport a nous Projectes Cooperatius especialitzat en el sector agroalimentari, particularment en l’aprofitament alimentari i la gestió dels residus d’oli de cuines i obradors

Sinergies entre projectes

L’objectiu del programa és donar suport a empreses socials joves mitjançant la creació de sinergies que permetin crear aliances i col·laboracions per tal de dur a terme activitats que els permetin un creixement (comercialització, fundraising, etc.). D’aquesta manera, s’ofereixen espais de diàleg, reflexió i networking o bé entre aquelles empreses socials del mateix sector d’activitat o bé entre aquelles que aborden un mateix repte social o mediambiental.

Campanyes

Junts podem transformar el món

En motiu de la presentació de la Social Business City Barcelona, l’empresa social Urban Time, amb la col·laboració d’estudiants de la Universitat Pompeu Fabra, va crear un grafit col·lectiu per visibilitzar la iniciativa entre els joves.

Aprèn sobre els teus hàbits de consum!

Campanya de divulgació sobre Consum Responsable. Accions d’informació i visibilització a les xarxes socials per promoure hàbits de consum conscients i transformadors

Premis

Convocatòries obertes

En aquests moments no hi ha cap convocatòria oberta. Pots consultar les edicions anteriors!

2016 SBC Transforma
2019 - Categoria Empresa Social dins del Premi FPEmprèn
2018 - Categoria Empresa Social dins del Premi FPEmprèn
2017 - Categoria Empresa Social dins del Premi FPEmprèn
2017 - Millor TGM i TFM sobre economia social, cooperativa i tercer sector

Xarxa d’Universitats

Yunus Social Business Centre és una xarxa universitària que té com a objectiu concentrar i impulsar les activitats de docència i d’investigació relacionades amb el camp de l’Empresa Social i l’Economia Social. La xarxa es dedica a analitzar projectes internacionals d’èxit en l’àmbit de l’emprenedoria social i a la promoció d’aquest tipus d’iniciatives al territori, així com generar coneixement entorn a l’estat de l’empresa social a Barcelona i promoure la docència sobre l’emprenedoria social i col·lectiva en el marc dels estudis de grau o postgrau de la Universitat.

Formació

MATERIALS DIDÀCTICS

Vols introduir conceptes com empresa social, economia social, cooperativisme o emprenedoria col·lectiva en el teu projecte educatiu? Hem elaborat uns materials didàctics per facilitar-te la tasca!

MOOC SOCIAL BUSINESS: A SUSTAINABLE WAY TO FACE THE MOST PRESSING NEEDS OF OUR TIME

Curs gratuït i en línia que proporciona una base acadèmica sòlida que serveix com a introducció al concepte d’empresa social, així com un punt de partida per desenvolupar una idea propia en clau d’emprenedoria social.

4

Assignatures Universitàries

580

Participants

17

Tallers sobre Economia Social als instituts

Estudis, Recerca i Publicacions

Un dels propòsits de la Social Business City Barcelona és facilitar informació, recursos, coneixement i experiències entorn el concepte d’empresa social per tal de promoure i donar suport a l’emprenedoria social i les empreses socials com a mitjans transformadors a Barcelona. Donar visibilitat a projectes d’empresa social que s’han creat i consolidat partint de criteris socials, mediambientals i culturals resulta una tasca essencial per tal de sensibilitzar i conscienciar sobre la importància d’emprendre des d’una visió social, crítica, transformadora i compresa.

D’aquesta manera, s’ha realitzat, d’una banda, un recull d’experiències de casos d’èxit d’experiències internacionals d’empreses socials. Aquest recull ha estat efectuat per la Social Business City Barcelona i Tandem Social SCCL, amb la col·laboració de Diplocat i amb el suport del Yunus Center.

D’altra banda, des del Yunus Social Business Centre, una xarxa formada per 9 universitats de Barcelona, s’ha iniciat una recerca en la que s’analitzen projectes internacionals i/o nacionals en l’àmbit de les empreses socials. Aquesta recerca respon al objectiu de generar coneixement entorn l’estat de l’empresa social i promoure’n la seva docència en el marc dels estudis de grau o postgrau de la Universitat. Aquest estudi de casos serà publicat properament.

ESTUDI DE CASOS

Recerca i anàlisi de projectes internacionals i/o nacionals en l’àmbit de l’empresa social realitzat des del Yunus Social Business Centre, una xarxa formada per 9 universitats de Barcelona. Descarrega’t les diferents versions en els següents enllaços!

COPY-PASTE

Recull de casos d’èxit d’experiències internacionals d’empreses socials que podrien ser font d’inspiració per a iniciatives d’innovació social al territori.
Aquest recull ha estat efectuat per la Social Business City Barcelona i Tandem Social SCCL, amb la col·laboració de Diplocat i amb el suport del Yunus Center.