Social Business City Barcelona | La iniciativa SomComunitat és seleccionada al Projectes Singulars 2022!
17292
post-template-default,single,single-post,postid-17292,single-format-standard,theme-bridge,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,columns-4,qode-theme-ver-13.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-7.7.2,vc_responsive

La iniciativa SomComunitat és seleccionada al Projectes Singulars 2022!

La iniciativa SomComunitat és seleccionada al Projectes Singulars 2022!

SomComunitat és una aplicació virtual que va néixer el 2021 per donar resposta als reptes de digitalització de l’acció comunitària. Es tracta d’una iniciativa dirigida principalment a les organitzacions del Tercer Sector i l’ESS que implementen polítiques de desenvolupament comunitari – de qualsevol àmbit – facilitant-ne la sistematització, gestió i l’avaluació a diferents nivells: en quant al procés, en quant als resultats i en quant a l’impacte que generen a nivell social, econòmic i cultural. 

El novembre del 2022, SomComunitat va ser seleccionat com a projecte singular de la convocatòria de 2022 i va rebre la subvenció corresponent de la Generalitat de Catalunya. Els Projectes Singulars tenen per objectiu generar ocupació a través de la creació de nous projectes empresarials, noves línies de negoci, noves empreses, nous mercats, en el marc de l’economia social i cooperativa i aprofitant oportunitats estratègiques del propi sector d’activitat o del territori.

Gràcies a la inversió adjudicada, podrem seguir desenvolupant l’aplicació i tirar endavant amb la implementació de la fase 2 del projecte, centrada en aportar valor a la generació, seguiment i avaluació de la política pública. Les diferents administracions responsables de processos i accions comunitàries, podran visualitzar el conjunt de la seva intervenció de forma holística, sent capaces de: 1) generar indicadors globals i segmentats de l’acció comunitària; 2) identificar bones pràctiques i àmbits de millora comparant entre territoris; 3) avaluar l’impacte de l’acció comunitària de l’administració a través d’indicadors macro i micro en relació al capital social, econòmic i cultural.