Social Business City Barcelona | Les Baules
16954
post-template-default,single,single-post,postid-16954,single-format-standard,theme-bridge,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,columns-4,qode-theme-ver-13.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-7.7.2,vc_responsive

Les Baules

Les Baules

Les Baules és un programa que forma part dels projectes singulars d’Aracoop per al foment de l’economia social i el cooperativisme, i sorgit de la col·laboració entre Nou VerdEspigoladors i Social Business City Barcelona. Es tracta d’un programa de promoció i suport a nous Projectes Cooperatius especialitzat en el sector agroalimentari, particularment en l’aprofitament alimentari i la gestió dels residus d’oli de cuines i obradors.

Cada català genera prop de 500 kg de residus a l’any, dels quals gairebé un 7% corresponen a malbaratament d’aliments (34,9 kg/hab./any). És necessari l’assoliment d’una economia més intel·ligent, més sostenible i més integradora i creiem que l’empresa social és una eina innovadora per a generar un sistema econòmic circular i sostenible que tingui en compte els límits ecològics del planeta.

És per això que sorgeix Les Baules. El programa ha comptat amb 4 sessions de formació grupal en malbaratament alimentari, introducció i anàlisi del model de negoci, impactes ambientals i socials i formes jurídiques i subvencions i una sessió de sinergies entre els projectes participants i persones expertes. Entre les persones expertes es trobava personal de la Fundació Rubricatus, l’AMB, l’Agència de Residus de Catalunya, el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, CREDA-UPC-IRTA, Ajuntament del Prat i la Federació de Cooperatives de Treball. A més de les sessions de formació els projectes també disposen d’assessorament individualitzat amb persones expertes en economia social, economia circular i malbaratament alimentari.

Finalment, els participants poden optar a dos ajuts de 3.000€ cadascun per a cobrir el capital social de constitució de la cooperativa. Les candidatures seran avaluades per un jurat format per representants de les entitats promotores, de l’administració pública i expertes en economia social i cooperativisme. El lliurament dels reconeixements es farà a la tardor del 2019.

En aquesta edició de Les Baules han participat 8 iniciatives emmarcades en diversos àmbits que comparteixen criteris socials, mediambientals i de reducció del malbaratament alimentari.

Pots conèixer-los clicant als seus logos!