Social Business City Barcelona | La visita del professor Muhammad Yunus a Barcelona
16672
post-template-default,single,single-post,postid-16672,single-format-standard,theme-bridge,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,columns-4,qode-theme-ver-13.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-7.6,vc_responsive

La visita del professor Muhammad Yunus a Barcelona

La visita del professor Muhammad Yunus a Barcelona

La setmana del 12 de novembre vam tenir la sort d’estar amb el professor Muhammad Yunus en diferents actes a les ciutats de Barcelona, València i Madrid.

L’estada a Barcelona del professor Yunus, Premi Nobel de la Pau 2006 per la seva lluita contra la pobresa i per ser fundador del Grameen Bank, banc que dóna microcrèdits als pobres, va ser molt inspiradora i enriquidora per a molts. Va començar amb una ponència al Smart City Expo World Congress, on es recullen innovacions urbanes basades en valors d’inclusió social i sostenibilitat.

Seguidament el professor va impartir una conferència al CaixaForum on va deixar clar que és un gran defensor de l’emprenedoria social i va aprofitar per parlar del seu nou llibre Un món de tres zeros: 0 pobresa, 0 atur i 0 contaminació, on critica el capitalisme i expressa la necessitat de crear un nou sistema econòmic més altruista. En aquest acte, dinamitzat per Antoni Basas, el van acompanyar diferents membres del sector: Josep Vidal Fàbrega, Director General d’Economia Social, el Tercer Sector, les Cooperatives i l’Autoempresa de la Generalitat de Catalunya; Álvaro Porro, Comissionat d’Economia Social, Desenvolupament Local i Consum de l’ Ajuntament de Barcelona; Sonia Moragrega, de la Fundació Intermedia, Marta Cid de la Fundació Gentis Barcelona – CET Apunts i Julio Castillo de la Fundació Joia, que van participar en una taula de debat desprès de la ponència.

El professor Yunus també es va trobar amb Chakir El Homrani, Conseller de Treball i Afers Socials i Famílies i amb el Molt Honorable President Quim Torra.

La visita a Barcelona va acabar el dissabte amb una trobada amb els alumnes de les universitats catalanes que conformen el Yunus Social Business Centre Barcelona: Universitat Pompeu Fabra; Universitat de Barcelona; Universitat Autònoma de Barcelona; Universitat Politècnica de Catalunya; Universitat Oberta de Catalunya; Universitat Internacional de Catalunya; Universitat Abat Oliba –CEU; EADA Business School; LaSalle – Universitat Ramon Llull, on el professor Yunus va animar als estudiants a ser emprenedors i crear les seves pròpies rutes per arribar als seus objectius. Tal i com ell diu “l’ésser humà neix emprenedor, no cercador de feina”.

Ens quedem amb moltes altres de les frases i idees que hem anat sentint en les seves conferències, per a reflexionar i seguir endavant amb la nostra feina!

Gràcies a totes les persones que ens han acompanyat durant aquests dies.

Podeu veure més fotos de tota l’estada del professor Yunus a Barcelona, aquí.