Social Business City Barcelona | Coneixes el Moviment Zero Waste?
16519
post-template-default,single,single-post,postid-16519,single-format-standard,theme-bridge,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,columns-4,qode-theme-ver-13.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-7.6,vc_responsive

Coneixes el Moviment Zero Waste?

Coneixes el Moviment Zero Waste?

El Moviment Zero Waste  forma part dels projectes singulars d’Aracoop per al foment de l’economia social i el cooperativisme, i sorgit de la col·laboració entre Saó Prat, EspigoladorsSocial Business City Barcelona i Tandem Social SCCL amb l’objectiu d’acompanyar i assessorar projectes centrats en la reducció, reutilització i reciclatge de residus i el malbaratament alimentari.

Espigoladors és una organització sense ànim de lucre que lluita contra el malbaratament alimentari alhora que apodera persones en risc d’exclusió social d’una manera transformadora, participativa, inclusiva i sostenible.

L’Associació SaóPrat, a través de l’Empresa d’Inserció realitza projectes de disseny i comunicació per a entitats i empreses ajudant-los a posicionar-se adequadament en el mercat i visibilitzar la seva proposta i productes en el mercat. Un equip multidisciplinari garanteix que les estratègies de comunicació puguin dissenyar-se de manera transversal (estratègia de comunicació, disseny i execució i difusió) i aplicar-se en diferents suports.

Tandem Social és una cooperativa de treball sense afany de lucre que ofereix serveis de consultoria estratègica i implementació a aquelles organitzacions de l’economia social, empreses socials i tercer sector social que volen fer realitat projectes amb alt impacte.

Amb la participació de tots aquests agents, el programa Zero Waste compta amb sessions d’assessorament amb persones expertes i entitats del sector de l’economia social, l’economia circular, sessions de networking i sinergies amb altres projectes del mateix camp d’actuació i el llançament d’una campanya de comunicació per a projectes seleccionats entre tots els participants.

La primera edició ha treballat tres reptes relacionats amb la sostenibilitat:

  • Repte 1: Reduir la generació de residus a través de la creació de nous projectes d’economia social sostenibles.
  • Repte 2: Reduir el malbaratament alimentari a través de suport per millorar la sostenibilitat de projectes d’economia social.
  • Repte 3: Reduir els residus alimentaris generats per la pròpia activitat d’empreses, institucions i entitats.

Des de l’inici del programa el mes d’abril d’enguany, s’han acompanyat 16 iniciatives emmarcades en diversos àmbits que comparteixen criteris mediambientals de sostenibilitat.  Per conèixer-los més a fons, fes click als seus logos!

És urgent per al nostre planeta que trobem maneres diferents de viure-hi. Uneix-te al moviment, sigues #zerowaste!