Social Business City Barcelona | Descarrega gratuïtament el llibre de casos ‘NOVES TENDÈNCIES EN LA CREACIÓ I GESTIÓ D’EMPRESES SOCIALS’
16460
post-template-default,single,single-post,postid-16460,single-format-standard,theme-bridge,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,columns-4,qode-theme-ver-13.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-7.6,vc_responsive

Descarrega gratuïtament el llibre de casos ‘NOVES TENDÈNCIES EN LA CREACIÓ I GESTIÓ D’EMPRESES SOCIALS’

Descarrega gratuïtament el llibre de casos ‘NOVES TENDÈNCIES EN LA CREACIÓ I GESTIÓ D’EMPRESES SOCIALS’

L’Economia Social i Solidària és un sector en auge: s’estan realitzant accions des de l’Administració Pública, tant local com nacional; el nombre de noves cooperatives a Catalunya creix un 50% en un sol any ; gairebé 300 empreses a Espanya compleixen requisits per ser denominades empresa social; en definitiva, i en paraules de Josep Vidal, director general d’Economia Social, el Tercer Sector i les cooperatives: ‘La gent s’ha adonat que cal fer economia d’una altra manera’.
Tot i comptar amb la implicació de diversos estaments de la societat per a facilitar el camí envers una economia més social i solidària, segueix existint un entrebanc que el dificulta: la universitat, i la manca de dinamisme que aquesta presenta a l’hora de canviar el currículum educatiu. Aquesta immobilitat construeix un mur entre la realitat fora del campus i l’aula; és necessari formar professionals en economia social i solidària si aquest és el camí que es pretén seguir, i mostrar des de l’inici de la vida estudiantil que hi ha altres economies més enllà de la que s’ha ensenyat fins ara.

Des de SBC Barcelona es coordina la xarxa d’universitats Yunus Social Business Centre, formada per nou universitats catalanes i que té com a objectiu concentrar i impulsar les activitats de docència i d’investigació relacionades amb el camp de l’Empresa Social i l’Economia Social. Amb aquesta fi, i donat que es va detectar una manca de material per a la docència, la xarxa ha realitzat un llibre de casos d’èxit de vuit empreses socials que pretén dotar el professorat d’eines per a formar els alumnes en emprenedoria social. Publicat gràcies al finançament del programa Aracoop , és totalment gratuït i podeu descarregar-lo aquí!