Social Business City Barcelona | Qui som
15704
page-template-default,page,page-id-15704,theme-bridge,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,columns-4,qode-theme-ver-13.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive

Qui som

Presentació

Social Business City Barcelona és una iniciativa d’origen internacional, nascuda de la mà del Professor Muhammad Yunus, Premi Nobel de la Pau 2006, que té com a objectiu impulsar i donar suport a l’empresa social com a eina amb un gran potencial per a transformar els reptes socials del territori.

Amb aquest propòsit, la Social Business City Barcelona promou la creació d’empreses que parteixen de criteris socials, mediambientals i culturals, creient necessària una transformació socioeconòmica. Des de l’entitat es dissenyen i implementen actuacions d’acompanyament, d’assessorament, formació, visibilització i sensibilització entorn el concepte d’empresa social, per tal de fomentar aquesta forma d’empoderament que ens permet ser partícips de l’activitat econòmica i introduir-hi perspectives i relacions transformadores per a la justícia social i mediambiental.

Transparència

Els òrgans de govern de l’associació són:

Junta Directiva:

 

  • Jaume Oller, president en representació de Tandem Social
  • Sònia Moragrega, secretaria en representació de la Fundació Intermedia
Consell assessor:

 

  • Josep Villarreal, en representació de l’Ajuntament de Barcelona
  • Ester Oliveras, en representació de la Yunus Social Business Center
  • Laura Foraster, en representació de Diplocat
  • Joana Prats, en representació d’Obra Social “laCaixa”
  • Aisha Al-Said, en representació de la Fundació FC Barcelona
Vols saber més?

Vols consultar els nostres estatuts? Descarrega’ls aquí!

 

Consulta els tancaments comptables aprovats per la  Junta Directiva:

2016 BALANÇ DE SITUACIÓ // PÈRDUES I GUANYS

2017 BALANÇ DE SITUACIÓ // PÈRDUES I GUANYS

2018 BALANÇ DE SITUACIÓ // PÈRDUES I GUANYS

2019 BALANÇ DE SITUACIÓ // PÈRDUES I GUANYS

 

Nosaltres ensenyem el cor amb el Balanç Social de la XES:

2018 BALANÇ SOCIAL

2019 BALANÇ SOCIAL

Muhammad Yunus

Muhammad Yunus, premi Nobel de la Pau 2006

Muhammad Yunus, Premi Nobel de la Pau Nobel 2006, crea una iniciativa internacional amb la finalitat de difondre el concepte d’empresa social a tot el món. La seva inquietud parteix de les desigualtats socials al món i de la necessitat de crear un gran moviment que lluiti contra el creixement de la desigualtat, creient necessària una transformació del sistema socioeconòmic. Amb aquest propòsit, Social Business City té la voluntat d’esdevenir una plataforma de trobada d’agents que promouen l’empresa social, des de la visió que només col·laborant i treballant de manera holística es poden combatre els grans reptes de la societat.

Segons Muhammad Yunus:

Les empreses socials són aquelles organitzacions que tenen com a objectiu primer la consecució d’un impacte social positiu i que, per aconseguir-ho, utilitzen com a eina la venta d’un producte o un servei.

En una empresa social, els inversors / propietaris poden recuperar poc a poc els diners invertits , però no poden guanyar cap dividend més enllà d’aquest punt. La finalitat de la inversió és solament per assolir els objectius socials a través de l’operació de l’empresa , sense cap benefici personal per part dels inversors.

SBC Internacional

Gran xarxa a nivell global amb més de 20 universitats i centres de recerca vinculats i centenars d’organitzacions.

SBC Fukuoka

SBC Ipoh

SBC Wiesbaden

SBC Paris

Entitats gestores

Entitats col·laboradores